Vertrouwenspersoon

Ik ben beschikbaar als externe Vertrouwenspersoon voor bedrijven en organisaties.

De basisopleidingen hiervoor heb ik gevolgd bij Bezemer & Kuiper (nu Bezemer & Schubad) en bij Van Oss & Partners.

Ik ben gecertificeerd door en geregistreerd bij de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV). Dit betekent o.a. dat ik jaarlijks de hiervoor verplichte nascholingen en intervisies volg.

Sinds 2012 ben ik werkzaam als Vertrouwenspersoon. Als interne Vertrouwenspersoon bij Philips Nederland van 2012 t.m. 2020. Als externe Vertrouwenspersoon sinds 2014 bij diverse bedrijven en organisatie, zoals GGD-BZO, TU-Eindhoven, Flores Onderwijs en XPect013 en meerdere gemeentes.
Daarnaast ben ik werkzaam als trainer en intervisiebegeleider bij het LIVP.

Als Vertrouwenspersoon geef ik ondersteuning op het gebied van het voorkomen en bestrijden van Ongewenst Gedrag. Hieronder wordt o.a. verstaan pesten, discriminatie, intimidatie, seksuele intimidatie en verbaal of fysiek geweld.

Daarnaast geef ik ondersteuning op het gebied van Integriteitsvraagstukken of -conflicten.

Deze ondersteuning bijvoorbeeld kan bestaan uit:

  • Fungeren als (extern) Vertrouwenspersoon  voor alle medewerkers waar het betreft het melding maken van Ongewenst Gedrag of Integriteisconflict
  • Adviseren en begeleiden van de eventuele opvolging van een melding. Uitgangspunt hierbij is dat de melder uiteindelijk beslist wat de te volgen stappen zijn. Als Vertrouwenspersoon ben ik gehouden aan de vertrouwelijkheid t.o.v. de melder
  • Het adviseren van het bestuur of een directie m.b.t. het opzetten van beleid op dit gebied in 
  • Het mede uitwerken en implementeren van beleid

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen om de verschillende mogelijkheden te bespreken.