Over Aad

Na de middelbare school in Schiedam en een studie Technische Natuurkunde aan de TU in Delft heb ik van 1986 tot 2020 bij Philips gewerkt.
In 2012 heb ik mijn praktijk MENSenWERK Coaching gestart waar ik als coach en extern vertrouwenspersoon werk.

De eerste jaren van mijn loopbaan bij Philips heb ik in diverse functies (engineer, projectleider, groepsleider) binnen technische ontwikkelafdelingen gewerkt. In 1995 heb ik de overstap naar Inkoop gemaakt. Wat mij hierin vooral aantrok was het aspect van relatie management met leveranciers. Uiteindelijk draait alles wat we doen om de wijze waarop we dat met elkaar doen. Dat geldt zeker in een klant-leverancier relatie, maar ook in een samenwerking binnen een team of tussen diverse teams. Dit aspect is mij meer en meer gaan boeien. Gaandeweg ben ik daarom steeds meer mijn kennis en ervaring gaan gebruiken om collega’s te coachen.

Tijdens het volgen van de beroepsopleiding aan de Alba Academie ben ik mijn eigen praktijk gestart en sinds eind 2012 ben ik als zelfstandig coach en kort daarna als extern vertrouwenspersoon werkzaam.
Door oprechte aandacht en door aan te sluiten bij jouw behoefte leggen we samen de focus op de gewenste toekomst. Ik ben een beeld-denker en ben creatief en flexibel in het toepassen van verschillende werkvormen. Steeds als het lukt om stapjes verder te komen, geeft mij dat enorm veel voldoening.

Ik ben als “Coach Practitioner” gecertificeerd door de NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Dit betekent dat ik voldoe aan de door deze beroepsvereniging gestelde eisen, een kwaliteitsborging van mijn functioneren als coach. Ik houd mij aan de “Internationale Ethische Code voor coaches en mentors” van de NOBCO en EMCC. Deze is in te zien via de volgende link:

nobco internationale ethische code

Als vertrouwenspersoon ben ik gecertificeerd door de LVV (Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen). Dit betekent dat ik voldoe aan de door deze beroepsvereniging gestelde eisen, een kwaliteitsborging van mijn functioneren als vertrouwenspersoon. Ik houd mij aan de “Gedragscode voor de vertrouwenspersoon, aangesloten bij de LVV”. Deze is te zien via onderstaande link:

Gedragscode voor vertrouwenspersonen – versie 2021

Op verzoek zal deze worden toegestuurd of overhandigd.

Gevolgde opleidingen en andere activiteiten zijn onder andere:

 • Opleiding Voice Dialogue en Transformatie Psychologie – Instituut voor Transformatie Psychologie (ITP)
 • Yucel methode, bouwen aan herstel
 • Training Voice Dialogue en Transformatie Psychologie – Instituut voor Transformatie Psychologie (ITP)
 • Training Positieve Psychologie in de Coachpraktijk – Alba Academie
 • Training stress & burn-out coaching – De Ommezwaai/Carlo Mittendorff
 • Opleiding Progressiegericht Coachen – NOAM
 • Training teamcoacing – Alba Academie
 • Beroepsopleiding tot coach aan de Alba Academie
 • Training voor Vertrouwenspersoon Integriteit – Van Oss & Partners
 • Training voor Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen – Bezemer & Kuiper
 • Masterclass Coaching – Schouten & Nelissen
 • Masterclass “Luisteren met je Ogen” over non-verbale communicatie
 • Training “coaching for performance and growth” – Development Dimensions International Inc.
 • Training “Onderhandelen en Conflicthantering” – Schouten & Nelissen
 • Actief in 2 intervisiegroepen voor verdere deskundigheidsbevordering
 • Actief als interne coach bij Philips Nederland
 • Actief als vertrouwenspersoon bij Philips Nederland
 • Werkzaam als extern vertrouwenspersoon via Emergenz
 • Werkzaam als extern vertrouwenspersoon bij Rino Zuid
 • Actief als medewerker “Just Ask” bij Philips Healthcare in Best
 • Werkzaam geweest als coach bij GORT coaching
 • Werkzaam geweest als mentor in het cross mentor programma van Oppertunity in Bedrijf ter verhoging van de gender diversiteit (vrouwen aan de top) en inclusive leiderschap